Iedereen kent wel: het potje ‘Chicken Tonight Sweet & Sour’ uit de supermarkt. Rijst en kip toevoegen en klaar is Kees. Een eenvoudig recept en daarom ook zeer populair onder studenten. Dit gerecht kan ook prima zelf gemaakt worden zonder pakje, zakje of potje.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g kipfilet in reepjes
200 ml kippenbouillon
2 el aardappelzetmeel
2 el witte wijnazijn
100 ml verse sinaasappelsap
½ verse ananas
2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
400 g peultjes
2 cm verse gember
1 ui
1 rode peper
1 teentje knoflook
2 el zonnebloemolie
200 g ongekookte zilvervliesrijst
En zo maak je het:
Verwijder de zaadlijst uit de rode peper. Maak de rode peper, knoflook en ui schoon en snipper deze. Snijd de paprika in stukken en rasp de gember fijn. Snijd de ananas in blokjes.
Bak de kipfilet in de zonnebloemolie aan. Bak vervolgens kort de knoflook, peper en ui mee. Bak daarna +/- 4 minuten de gember, paprika en peultjes mee. Voeg hieraan de ananas, het sinaasappelsap en de kippenbouillon toe. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten koken.
Kook intussen de zilvervliesrijst volgens verpakking gaar.
Roer de witte wijnazijn door de aardappelzetmeel. Roer dit mengsel door de pan met kip en blijf roeren tot de saus dik wordt.
Serveer met de gekookte zilvervliesrijst.
Smakelijk!
Variatietip:
Bak voor een extra bite plakjes wortel mee.
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 455 kcal, 30 gram eiwit, 60 gram koolhydraten en 8 gram vet.