Wist je dat zoete aardappel officieel ook een groente is? En het maakt de soep heerlijk romig.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 middelgrote bloemkool, in roosjes
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 liter groentebouillon
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de zoete aardappel en bloemkool in blokjes. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Rooster de groenten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 25-30 minuten.
Als de groenten bijna klaar zijn, verhit dan de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de geroosterde zoete aardappelen en bloemkool toe aan de pan en roer alles goed door.
Giet de groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen tot alle groenten goed gaar zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie. Voeg meer bouillon toe als je de soep dunner wilt hebben.
Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Voedingswaarde p.p.:
200 kcal
3,5 gram eiwit
6,5 gram vet
31 gram koolhydraten