Lasagne is een gerecht met laagjes deeg en vulling. Maar daar is natuurlijk oneindig mee te variëren, óók koolhydraatarm! In dit recept vind je een heel andere lasagne dan je misschien gewend bent. Maar het is niet minder lekker, misschien zelfs lekkerder!
Ingrediënten voor 6 personen
150 g gorgonzola piccante 48+
400 g light roomkaas
125 g crème fraîche halfvol
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
4 takjes verse tijm
2 el milde olijfolie
900 g diepvriesspinazie
115 g ongezouten pistachenoten, gepeld
700 g aubergine, in dunne plakken gesneden
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de gorgonzola in stukjes. Meng de roomkaas met de handmixer met de gorgonzola en crème fraîche tot een zo glad mogelijk mengsel. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en ui 3 min. op laag vuur. Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken en meng met de sjalot, knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten fijn.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Maak laagjes van telkens een derde van de aubergine, een derde van de spinazie en een derde van de roomkaas. Bestrooi met de noten. Laat in ca. 60 min gaar worden in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 432 kcal, 19 gram eiwit, 19 gram koolhydraten, en 31 gram vet.