Beef Stroganoff kennen we allemaal maar rood vlees is niet de gezondste optie. De variant met vis is minstens net zo lekker! En gemakkelijk zelf te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g zilvervliesrijst (ongekookt)
2 el olijfolie
1 ui (fijngesnipperd)
3 paprika’s in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 tl milde paprikapoeder
1 flesje kookroom light (250 ml)
500 g vis, bijvoorbeeld koolvis
En zo maak je het:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder toe en bak nog 1 min.
Schenk de kookroom in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de vis tussen de paprika en stoof de vis met de deksel op de pan 15 min. Neem de deksel van de pan en laat de vis stroganoff in 5 minuten tot de gewenste dikte inkoken.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Variatietips:
Serveer met een frisse salade.
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 497 kcal, 30 gram eiwit, 65 gram koolhydraten en 13 gram vet.