Zeven op de tien Nederlanders heeft goede voornemens. Bij ongeveer de helft zijn de voornemens van 2015 niet uitgekomen. Dit is gebleken uit een onderzoek van NU.nl en Mijn Stem Panel. Dit onderzoek is gedaan onder ruim 1100 respondenten.
We hebben allemaal wel een idee wat we anders of beter willen gaan doen, maar wat zijn nu de meest voorkomende goede voornemens? Wij hebben een top 3.
1. Meer sporten en gezonder eten
De Nederlander is zich steeds meer bewust van zijn levensstijl. Niet alleen de mate van beweging maar ook gezonde voeding wordt steeds belangrijker. Het is al goed te merken dat steeds meer mensen bezig zijn met sporten, voeding en de juiste balans hierin. Dit heeft met name te maken met het feit dat dit alles steeds toegankelijker wordt.
Via internet zijn er veel tips voor voeding en beweging te vinden, het aantal sportscholen in Nederland neemt toe en een lidmaatschap wordt steeds betaalbaarder. Komt dit de kwaliteit wel ten goede?
Een tip van ons: neem niet alles aan wat je op internet leest over training of voeding. Het ene lichaam is het andere niet en daardoor reageren we allemaal anders. Vraag advies aan een professional en luister niet zomaar naar alles wat je ergens leest of hoort.
2. Meer genieten en rust nemen
De huidige maatschappij vraagt veel van ons. We krijgen dagelijks veel prikkels binnen, vele malen meer dan 5 jaar geleden. Hierdoor zijn we ons steeds meer bewust van de kleine dingen in het leven. Genieten met vrienden, familie of je partner. De Nederlander heeft het goede voornemen om in 2016 meer tijd en aandacht te besteden aan degenen die ons zo dierbaar zijn.
3. Stoppen met roken
Ondanks het feit dat steeds minder Nederlanders roken, blijft dit toch een item voor onze top 3. Niet alle rokers durven het toe te geven, maar de meesten van hen willen stoppen. Als het niet voor alle gezondheidsvoordelen is, dan wel voor het geld dat je erop kan besparen, want sigaretten zijn er niet goedkoper op geworden de afgelopen jaren.
Helaas zijn sigaretten verslavend, waardoor dit voornemen maar al te vaak mislukt. Slechts 10% van de stoppers houdt een jaar vol, en de gemiddelde ex-roker is al 2,5 keer gestopt.