Maaltijdsoepen zijn een leuke manier om te variëren met je voeding. Het hoeft helemaal niet ouderwets te zijn, er zijn zoveel manieren om een moderne maaltijdsoep te maken! Ook voor mensen met een druk leven is het ideaal: maak eens een grote pan soep en vries het in.
Ingrediënten voor 4 personen
2 rode uien
1 courgette
1 paprika van elke kleur
250 gram tomaten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 bouillontabletten (kip)
250 gram ricotta-kaas
300 gram beenhamreepjes
1 eetlepel oregano
15 gram verse munt
Snufje zout en peper
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Meng de gesneden groenten met de tomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Snijd ondertussen de munt fijn. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt.
Tips:
Serveer met een ciabattabrood uit de oven.
Groenterestjes kun je heel gemakkelijk in deze soep verwerken. Voeg ze toe vóór het pureren.
Voor een vegetarische variant gebruik je groentebouillon en kikkererwten of linzen in plaats van beenhamreepjes.
Voedingswaarde van de soep:
Per portie bevat dit recept: 350 kcal, 23 gram eiwit, 14 gram koolhydraten, en 22 gram vet.