Zelfgemaakte, gezonde Snickers van dadels, pindakaas, pure chocolade en pinda’s. Dit wordt weer verantwoord genieten!
Ingrediënten (6 snickers)
60 gram havermeel
150 gram dadels
20 gram pindakaas 100%
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels (plantaardige) melk
50 gram ongezouten pinda’s
100 gram pure chocolade
2 eetlepels water
snufje zout
Bereidingswijze
Maak eerst de karamellaag. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille, 2 eetlepels melk en een snuf zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.
Doe 3/4e van het mengsel in een aparte kom en zet apart en laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Voeg het havermeel en 2 eetlepels water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het mengsel over. Verdeel hierna de karamellaag er overheen en strooi de pinda’s over de karamellaag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd de Snickers in repen. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg de repen in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier en laat deze hard worden.
Voedingswaarden per Snicker
235 calorieën
24 gram koolhydraten
5,5 gram eiwit
12 gram vet
Bron: leukerecepten.nl