Voor een gezond voedingspatroon is het advies om 1x per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Daarom hebben wij gekozen voor een heerlijk recept met vis.
Ingrediënten voor 2 personen
250 gram visfilet bijvoorbeeld koolvis
400 gram aardappelen
1 courgette
2 tomaten
1 gele paprika
1 mespunt oregano
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel pesto
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 175° C.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de courgette en snijd hem in hele kleine blokjes.
Meng de groente in een ovenvaste schaal en voeg wat oregano, peper en de olie toe.
Bestrijk de vis met de pesto en leg de filets in het groentemengsel.
Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
Kook, pof of bak de aardappelen naar keuze.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 406 kcal
• 43 gram koolhydraten
• 39 gram eiwit
• 8 gram vet