Vind je zoete worteltaart lekker? Probeer dan eens de hartige variant! Wortel is een echte seizoensgroente van oktober, en bovendien kun je met wortel bijna niets fout doen!
Voor de bodem is een hartige kwarkbodem gekozen, dit is een gezond alternatief voor bladerdeeg.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Ingrediënten voor de bodem
225 gram magere kwark
3 eetlepels olie
225 gram bloem
Ingrediënten voor de vulling
1 rode paprika
2 winterpenen
4 eieren
75 ml kookroom light
200 gram geraspte 20+ kaas
En zo maak je de hartige worteltaart:
Voor de bodem: Roer de kwark met de olie los. Zeef de bloem erdoorheen, en roer het goed door. Kneed er een soepel deeg van, maak er een ronde lap van en leg het in de taartvorm. Bestrooi het deeg met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast.
Voor de vulling:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika en winterpeen in kleine blokjes. Bak de groente zo’n 10 minuten in de oven. Klop de eieren los met de kookroom, kaas en een snufje zout en peper. Verdeel de groente over de taartbodem en schenk het ei-kaasmengsel erover.
Bak de taart ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (afhankelijk van het soort oven).
Een portie voor 1 persoon bevat: 541 kcal, 33 gram eiwit, 53 gram koolhydraten, 20 gram vet.