Kip in sesamkorstje met bospeen en peultjes
Ingrediënten voor 2 personen:
150g peultjes
150g bospeen
3 bosuitjes
2cm verse gember
1 ei, losgeklopt
3 eetlepels sesamzaad
2 kipfilets á 125g
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sojasaus
Zout en peper naar smaak
100g zilvervliesrijst
Bereiding:
Snijd de peultjes en schrap de worteltjes. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortels in schuine stukken van 3cm. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Schil de gemberwortel en hak deze zeer fijn. Klop het ei los in een diep bord en leg in een ander bord de sesamzaadjes. Haal de kipfilets achtereenvolgend door het ei en de sesamzaad. Druk het sesamzaad goed aan. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kipfilet op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Keer ze halverwege. Verwarm in een andere pan een eetlepel olie, schep de wortel met de gember erdoor in de pan en laat 5 minuten rustig afgedekt garen. Neem de deksel van de pan en schep de peultjes en bosui door de groenten. Bak het geheel op hoog vuur nog 2 minuten gaar, schenk de sojasaus bij de groenten en serveer bij de kip.
Voedingswaarde per portie:
677 kcal, 45g eiwit, 32g vet, 45g koolhydraten