Spaanse tortilla met zoete aardappel.
Dit recept is perfect als een lichte maaltijd op een warme zomerdag, maar ook lekker om mee te nemen naar het werk en koud als lunch te eten.
Ingrediënten voor 1 tortilla voor 4 personen:
2 grote zoete aardappels
5 eieren
1 grote (rode) ui
100g gerijpte 30+ kaas, geraspt
Handvol spinazie
30g zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
5 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
Peper en zout
1 eetlepel Olijfolie
Bereiding:
Schil en rasp de zoete aardappels. Schil en snijd de ui in ringen. Verwarm wat olie in de pan en bak de ui en aardappel met wat peper en zout in 5 minuten goudbruin. Kluts ondertussen de eieren los en voeg hier de geraspte kaas, zongedroogde tomaat en basilicum aan toe. Bak de spinazie 3 minuten mee in de pan tot het is geslonken en voeg daarna het eiermengsel toe. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de tortilla in 10 minuten gaar, snijd in punten en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie: 308 kcal, 22 g eiwit, 16 g vet, 19 g koolhydraten