Deze maand hebben we gekozen voor een gezond gerecht met vis
Visfilet met diverse groente
Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram tilapia of pangasius
1 zakje voorgekookt aardappels (ca. 450 gram)
250 gram broccoli
100 gram diepvries doperwten
1 rode paprika
1 kleine ui
1 eetlepel olie
100 ml bouillon met minder zout
1 laurierblad
Bereidingswijze:
Kook de doperwten net gaar. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met wat peper. Bak de aardappelpartjes mee bruin. Voeg de groente met de bouillon en het laurierblad toe en stoof het geheel 3 minuten. Snijd de vis in blokjes en bestrooi eventueel met een beetje peper. Stoof de vis in 5 minuten mee gaar.
Dit gerecht bevat 440 kcal per persoon
• 50 gram koolhydraten
• 35 gram eiwitten
• 7 gram vet