Heb je zin om een lekker stevige hap te eten maar wil je het niet te ongezond maken? Probeer dan eens deze gezonde variant op een kapsalon. Waar het originele gerecht frietjes, shoarma en vette knoflooksaus bevat kun je met deze variant net zo genieten en ook nog eens meer gezonde voedingsstoffen binnen krijgen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 200 gram kipfilet
- Shoarmakruiden (of combineer paprikapoeder, komijn en gember)
- 1 bol mozzarella
- 2 el magere kwark
- Marinade kip: 1 tl cajunkruiden, 1 el chilisaus
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Halve komkommer
- 20 cherrytomaatjes
- 100 g ijsbergsla
- Eventueel: peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel, snijd in stukken en meng met de shoarmakruiden. Verspreid over een bakplaat en zet 30 minuten in de oven (hussel halverwege even door elkaar!).
Snijd de kipfilet in stukjes en marineer met chilisaus en cajunkruiden. Bak in een eetlepel olijfolie gaar.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de kipfilet en stukjes mozzarella erbij. Doe nog 5 minuten in de oven zodat de mozzarella kan smelten. Maak ondertussen een knoflooksaus van de kwark, knoflook en eventueel wat zout en peper.
Verdeel de kapsalon over twee diepe borden en doe de ijsbergsla, stukjes komkommer en (gehalveerde) cherrytomaatjes erbij. Schenk de knoflooksaus erover en smullen maar!
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat: 410 kcal, 12.6 g vet, 37.9 g eiwit, 33.8 g koolhydraten