Nu alle feestdagen achter de rug zijn, beginnen we deze maand net zo lekker alleen dan gezond! Deze voedzame peren churro cheesecake geeft voldoening aan al je zoete cravings, is hoog in eiwitten en laag in toegevoegde suikers. Maak hem in de avond zodat je er de volgende ochtend van kunt genieten. Wie wil de dag nou niet zo starten?!
Ingrediënten voor 1 persoon:
– Een ovenbestendig schaaltje van 12 tot 14 cm doorsnede
Voor de bodem:
– 2 volkoren biscuits
– 10 gram amandelmeel
– 15 gram havermeel (havermout blenden)
– een snufje kaneel
– 5 gram (suikervrije) honing of stroop
– Klein schepje 100% appelmoes
Voor de cheesecake:
– 150 gram magere naturel skyr (event. op smaak gebracht met beetje vloeibare zoetstof)
– 45 gram zuivelspread light
– een klein ei (ca. 45 gram)
– 2 tl (ongezoete amandel- of magere) melk
– 10 gram vanille custardpoeder
– 1 kleine peer (ca. 150 g), niet te rijp
– 1 gram kaneelpoeder
Voor de topping:
– 10 gram kristalsuikervervanger gemengd met een flinke snuf kaneel
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de bodem en druk goed aan. Zet voor circa 5 minuten in de oven of airfyer op 180 graden en zet apart.
Meng intussen de ingrediënten voor de cheesecake in een kom. Snijd de peer in stukjes en meng in een schaaltje met kaneel.
Schep de helft van het cheesecake mengsel op de bodem. Hier bovenop leg je de peer. Daarna schep je de rest van het mengsel eroverheen.
Strooi de helft van de kaneelsuiker (topping) over het taartje en bak ca. 15 min in de airfyer. In de oven moet het een minuut of 10 langer, op 180 graden.
Laat het taartje goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Voor het serveren top je het af met de rest van de kaneelsuiker.
Voedingswaarde:
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 550 kcal
• 74 gram koolhydraten
• 30 gram eiwit
• 14 gram vet
Dit recept is gemaakt door: @femsfoodiefinds