Pasta met gehaktballetjes ken je waarschijnlijk wel van vroeger. Maar eet je het nu ook nog wel eens? Tijd om dit old-schoolrecept weer eens te maken!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 g volkorenspaghetti
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 1 ei
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el paneermeel
- 150 g mager rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- Eventueel verse basilicum
Kook de spaghetti. Maak ondertussen de gehaktballetjes door het ei, de helft van de kruiden, het paneermeel en het gehakt te vermengen. Draai er ca 10 balletjes van en bak ze rondom bruin in een beetje olijfolie. Snijd de knoflook en courgette fijn en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de gehaktballetjes. Voeg tot slot de tomatenblokjes en de andere helft van de Italiaanse kruiden toe en laat nog 10 minuten pruttelen tot alles gaar is.
Verdeel de spaghetti over 2 borden, schep de saus en balletjes erop en garneer eventueel met verse basilicum. Smakelijk!
Voedingswaarde per portie: 510 kcal, 17.4 g vet, 30.4 g eiwit, 54 g koolhydraten