Het is weer herfst en dat betekent paddenstoelen! Met dit heerlijke recept krijg je ook nog eens extra groente binnen. Maak er bijvoorbeeld een leuk uitje van om lekker actief (begeleid) eetbare paddenstoelen te zoeken en daarna samen te koken.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kruimige aardappel
50 g boter
25 g bloem
300 gram gemengde paddenstoelen
1 courgette (grof geraspt)
250 ml bospaddestoelenbouillon
4 vellen filodeeg
1 losgeklopt ei
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in water met zout 5 min. Giet af en houd apart.
Smelt 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 min. op laag vuur (dit heet een roux maken). Roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen en courgette 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaaltjes. Dek af met een plak filodeeg. Bestrijk het filodeeg met het ei en bak de pasteitjes ca. 20 min. in de oven.
Tips:
Filodeeg is een makkelijk alternatief, en bevat minder vet dan bladerdeeg. Gebruik het ook eens in andere recepten.
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 265 kcal, 9 gram eiwit, 29 gram koolhydraten, en 12 gram vet.