Clubsandwich met krab kip avocado
Ingrediënten voor 8 personen
12 sneetjes volkorenbrood
8 plakjes kipfilet (beleg)
2 avocado’s
1 bakje surimi-krabsalade
1 citroen
Verse bieslook naar smaak
En zo maak je het:
Beleg 8 sneetjes brood met de kipfilet. Verdeel de krabsalade erover. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en verdeel over de krabsalade. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en schep om met het rasp en 3 eetlepels citroensap. Verdeel over de avocado. Leg 2 belegde sneetjes brood op elkaar, dek af met een onbelegd sneetje. Je hebt nu een torentje van 3 sneetjes. Maak zo nog 3 stapels. Druk licht aan en snijd diagonaal door.
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 290 kcal, 11 gram eiwit, 24 gram koolhydraten en 15 gram vet.
Volkoren scones met jam en roomkaas
Ingrediënten voor 8 scones
250 g volkorenmeel
2,5 tl bakpoeder
3 el honing
1 ei
75 ml halfvolle (soja)melk
1 hand (25 gr) rozijnen
50 ml zonnebloemolie
Optie topping: light roomkaas en jam
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de rozijnen in een bakje met heet water 10 minuten wellen. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de honing, de rozijnen, de olie en een snufje zout. Klop het ei los met de melk en doe dit mengsel bij de rest maar houd 1 eetlepel aan de kant om de scones te bestrijken. Kneed tot een deegbal met je handen. Rol het deeg uit tot een plak van 1,5 cm dik en steek er rondjes uit met een glas met een doorsnede van ongeveer 6 cm. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het overgebleven eimengsel. Zet ze ongeveer 12 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Lekker met een dotje light roomkaas en jam!!
Voedingswaarde:
Per scone bevat dit recept: 195 kcal, 5 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en 8 gram vet.
Per topping bevat dit recept: 30 kcal, 0,7 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 0,7 gram vet.