Vandaag delen we een heerlijk en gezond recept met jullie: de Mexicaanse salad jar. Kleurrijk, voedzaam en perfect voor onderweg! Deze salade in een pot is niet alleen lekker, maar ook handig voor drukke dagen. Volg de eenvoudige stappen hieronder en geniet van een smaakvolle en voedzame maaltijd.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
100 gram cherrytomaten, gehalveerd
100 gram rode paprika, in blokjes gesneden
60 gram geraspte wortelen
40 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
40 gram maïs (vers of uit blik, zonder toegevoegd zout of suiker)
40 gram avocado, in plakjes
40 gram rode ui, fijngehakt
2 eetlepels koriander, fijngehakt
Sap van 1 limoen
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Begin met het voorbereiden van de dressing. Meng het limoensap, olijfolie, zout en peper in een kommetje en zet het opzij.
Snijd vervolgens alle ingrediënten zoals aangegeven.
Neem een grote glazen pot en voeg als eerste de dressing toe. Voeg daarna, in mooie lagen, de zwarte bonen toe, gevolgd door de maïs, cherrytomaten, rode ui, rode paprika, avocado, geraspte wortelen en koriander.
Sluit de pot goed af en bewaar in de koelkast tot je hem gaat eten. Wanneer je wilt genieten van je Mexicaanse salad jar, schud de pot dan voorzichtig, zodat de dressing zich verspreidt over de salade.
Giet de inhoud op een bord en geniet ervan!
TIP: maak ook eens een Italiaanse salad jar, met cherrytomaatjes, mozzarella, artisjokken, rucola, olijven, volkoren pasta en balsamicoazijn.
Voedingswaarden 1 portie
420 calorieën
37 gram koolhydraten
13 gram eiwit
21 gram vet