Bbq-en is gezellig, leuk en je kunt eens lekker uitpakken met de recepten. Denk bijvoorbeeld eens aan deze originele lamsspiesjes met tzatzikisaus.
Ingrediënten voor 4 personen
½ citroen
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
2 teentjes fijngesneden knoflook
½ theelepel gemalen koriander
400 gram lamslampjes in blokjes gesneden
200 ml Griekse yoghurt 0%
1 geraspte komkommer
2 teentjes geperste knoflook
En zo maak je het:
Laat satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Maak een marinade van citroensap, olijfolie, komijn, knoflook, koriander, zout en peper naar smaak. Marineer de blokjes lamsvlees en laat het geheel minstens 30 minuten rusten. Rijg de blokjes vlees aan een satéstokje of -spies. Leg ze 5 minuten op de barbecue.
Meng de yoghurt, geperste knoflook en geraspte komkommer voor de saus.
Variatietips:
Dit recept werkt ook erg goed met gewoon rundvlees of varkensvlees. Wissel de blokjes vlees af met tomaatjes of courgette.
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 154 kcal, 13 gram eiwit, 4 gram koolhydraten, en 9 gram vet.