Indisch eten is heerlijk smaakvol, erg mild en vaak zoetig. De naam van dit recept is in het Indisch Rendang Daging, en met dit recept kun je het maken zonder pakjes! Het is niet moeilijk, het moet alleen een tijdje stoven. Dit is alleen het vleesrecept, hier moet je nog groente en rijst bij maken.
Ingrediënten voor 6 personen
700 gr sukadelappen of runderriblappen
1 blikje kokosmelk (400 ml)
1 stengel sereh (citroengras)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
3 cm gember
1 tl komijnpoeder
2 tl ketoembar (korianderpoeder)
2 el Ketjap Manis
1 tl sambal
zonnebloemolie
optioneel: water & zout
En zo maak je het:
Voor de marinade:
Pel de knoflook. Snijd het de achterkant en het kopje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Schil de gember en rasp deze fijn. Doe vervolgens de ui, knoflook, rode peper, gember, komijnpoeder, ketoembar en de ketjap manis in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een fijne kruidenpasta.
Snijd het vlees in blokjes. Fruit de kruidenpasta 2-3 minuten met een beetje olie aan. Doe het vlees erbij en bak tot het vlees iets verkleurd is. Het hoeft nog niet gaar. Voeg daarna de kokosmelk en de gekneusde stengel sereh (citroengras) toe. Draai het vuur laag en laat het geheel vervolgens een uurtje of 3 lekker langzaam stoven. Af en toe doorroeren en desgewenst een klein beetje water toevoegen als het geheel te droog wordt. Proef de rendang en voeg de laatste 5 minuten nog wat sambal en eventueel een klein beetje zout naar smaak toe.
Variatietips:
Serveer met zilvervliesrijst, ingelegde komkommer en/of wat frisse sugarsnaps.
Je kan de Rendang in grotere hoeveelheden maken, na een nachtje staan is het nog lekkerder!
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 310 kcal, 25 gram eiwit, 6 gram koolhydraten, en 8,8 gram vet.