Eieren zijn een goede bron van veel voedingsstoffen en energie. Het hoge eiwitgehalte zorgt daarnaast ook voor een sterkere onderdrukking van de honger. Eieren zijn rijk aan vitamine B12, vitamine D en mineralen als fosfor en seleen. Ze vormen daarnaast een bron van vitamine A, vitamine B2 en foliumzuur en van mineralen zoals ijzer en zink. Maar hoeveel eieren mogen we nou eigenlijk eten per week?
In veel landen wordt het aan diabetespatiënten afgeraden om veel eieren te eten. Dit omdat het cholesterol in eieren hoog is. Zelfs gezonde mensen zouden maar zes eieren per week mogen eten. Maar door enkel cholesterol als argument te nemen, worden de voordelen van eieren genegeerd. Eieren bevatten niet zoveel vet, en dan vooral onverzadigde vetzuren.
Of een ei iedere dag gezond of ongezond is, hangt af van wat je verder dagelijks eet. Het Voedingscentrum adviseert om te variëren in vis, peulvruchten, vlees en ei. Het eten van twee tot drie eieren per week past in een gezonde voeding.