Een heerlijk simpele ovenschotel met maar 6 ingrediënten en boordevol groente. Gnocchi is eigenlijk niets anders dan een aardappel-pasta, maar de structuur is iets steviger. Het wordt gemaakt van aardappelpuree met bloem en ei, wat dan nogmaals gekookt wordt.
Ingrediënten voor 3 personen
500 gram gnocchi
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 tomaten
2 bollen light mozzarella
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette, aubergine en tomaten in smalle plakjes. Grill de courgette en de aubergine tot ze droog zijn. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng alle groente en de gnocchi met de Italiaanse kruiden samen. Doe de helft in de ovenschaal, bedek met plakjes mozzarella light. Voeg dan de resterende vulling toe en leg de rest van de mozzarella bovenop. Bak de schotel 20 minuten in de oven, of tot de mozzarella goudbruin is.
Variatietips:
Houd je niet van gnocchi? Dan kun je dit ook vervangen door pasta of aardappels. Ook kun je tomatenpuree toevoegen en de groente daarin bakken in plaats van grillen, voor een extra mediterrane smaak!
Voedingswaarde
Per portie bevat de schotel: 550 kcal, 26 gram eiwit, 72 gram koolhydraten, en 15 gram vet.
Leuk weetje: het woord ‘gnocchi’ betekent in het Italiaans ‘klont’.