Wil je meer groenten eten? Het wordt extra gemakkelijk met deze lekkere muffins die ook nog eens glutenvrij zijn. Lekker met Italiaanse kruiden en geraspte kaas.
Ingrediënten voor 6 muffins
95 gram boekweitmeel
1 ei
0,5 courgette
0,5 wortel
25 gram (room)boter
30 ml amandelmelk, ongezoet
40 gram geraspte kaas 30+
1 theelepel bakpoeder
0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
Zout en peper
Bereidingswijze
Zet 6 muffinvormpjes klaar.
Verwarm de oven op 185 graden.
Rasp de courgette en de wortel fijn.
Smelt de boter en doe deze in een kom, samen met het ei en melk en klop los met een garde.
Voeg het meel, het bakpoeder en een snuf zout en peper toe en meng het geheel tot een glad beslag.
Voeg de courgette en wortel toe. Doe ook de Italiaanse kruiden in de kom en roer door elkaar.
Als laatste voeg je de kaas toe. Even goed mengen.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in 25 minuten gaar.
Voedingswaarden
Twee muffins bevatten:
205 kcal
25 gram koolhydraten
9,5 gram eiwit
11 gram vet