Heb je zin in een pizza maar wil je wel wat gezonds eten? Probeer dan eens deze regenboogpizza: rijkelijk belegd met kleurige groenten en een bodem van volkoren wrap
Ingrediënten voor 2 personen
1 ei
4 volkorenwraps
1 blikje tomatenpuree (70g)
1 rode ui
100 gram broccoliroosjes
1 oranje paprika
1 groene paprika
1 tomaat
1 blikje mais (ca. 150g)
100 gram geraspte kaas 30+
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoliroosjes 3 minuten. Snijd de overige groenten fijn. Kluts het ei en besmeer 2 wraps. Leg de andere twee wraps er bovenop. Besmeer de bovenkant met tomatenpuree en beleg met de groenten: om een regenboogeffect te krijgen begin je met rode ui in het midden, vervolgens broccoli, groene paprika, mais, oranje paprika en tomaat. Bestrooi beide pizza’s met de kaas en bak gedurende 12 minuten in de oven op een rooster. Eet smakelijk!
Variatietips:
Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens de combinatie spinazie, ricotta, pijnboompitten en rucola!
Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 545 kcal, 30.1 gram eiwit, 63.2 gram koolhydraten en 16.1 gram vet.