De herfst heeft zijn intrede gedaan, bij dit weer hoort ander eten. Deze maand kiezen wij voor een heerlijke minestrone.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
250 gram magere spekreepjes
1½ liter water
2 groentebouillontabletten
400 gram tomatenblokjes
800 gram Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
150 gram pipe rigate
15 g basilicum (alleen de blaadjes)
energie 455 kcal
eiwit 20 g
koolhydraten 43 g
vet 21 g
Hoe maak je dit klaar?
Snijd de knoflook fijn en bak deze in de olie in een soeppan samen met de spekreepjes voor 3 minuten.
Voeg vervolgens het water, de bouillontabletten en de tomatenblokjes toe. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat dit 5 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg daarna de roerbakgroenten en de pasta toe en laat dit zo’n 8 minuten koken.
Breng het geheel op smaak met peper en wat zout. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi het geheel met basilicum voor wat extra smaak.