Iedere maand publiceren we een recept dat voor ons het recept van de maand is. In januari kiezen wij voor veel groente en mager vlees een echte winterkost met witlof.
Roergebakken witlof met krielaardappeltjes in schil en rookvlees.
Veel groente, mager vlees, winterkost.
Heerlijk en makkelijk eenpansgerecht voor 4 personen.
Wat heeft u nodig?
800g witlof
2 eetlepels olijfolie
450 gram krielaardappeltjes met schil
1 theelepel gedroogde tijm
1 dl kookroom light
2 eieren
150g rookvlees in plakjes.
Hoe maakt u dit klaar?
Was de krielaardappeltjes goed. Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar terwijl u de eieren in 10 minuten hard kookt. Maak de witlof schoon en haal de harde kern eruit. Snijd de witlof in reepjes. Verhit de olie in een wokpan en bak hierin de aardappeltjes bruin. Doe de witlof met de gedroogde tijm in de wok bij de aardappeltjes en roerbak alles tot de witlof ook gaar is. Giet de kookroom bij de aardappelen en witlof. Breng op smaak met peper en zout (gebruik matig zout!). Voeg in stukjes gesneden ei toe en scheur het rookvlees in stukjes. Schep het rookvlees erdoor en serveer direct.
Voedingswaarden pp: 310kcal, 17g eiwit, 17g vet, 24g koolhydraten.