Tofu met champignons en taugé
Deze maand hebben we gekozen voor een gerecht voor de vegetariërs onder ons, of als we bewust wat minder vlees (willen) eten.
Wat hebben we nodig voor twee personen?
250 gram taugé
250 gram (kastanje)champignons
1 eetlepel sesamzaad
1 bosui
150 gram gerookte tofu
1 eetlepel (sesam)olie
Gemberpoeder
1 eetlepel ketjap manis
Hoe maak je dit klaar?
Was de taugé in een vergiet onder stromend water en laat deze vervolgens uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd deze in kwarten. Soms kunnen de stelen wat droog zijn, snijd dan ook daarvan het onderste deel af.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en laat het op een bord afkoelen. Maak de bosui schoon en snijd deze in ringen. De tofu mag in blokjes gesneden worden, ongeveer even groot als een dobbelsteen.
Verwarm de olie in een wok en bak hierin de tofu snel bruin. Bak de champignons mee, voeg de bosui en de taugé toe en bak deze kort mee.
Maak het gerecht op smaak met peper, gemberpoeder en ketjap en strooi het sesamzaad eroverheen als garnering.
Tip!!
Lekker met sperziebonen en noedels.
Hiervoor heb je nodig…
350 gram sperziebonen
150 gram volkoren noedels
Voedingswaarde per persoon:
240 Kcal
Eiwitten 20 gram
Koolhydraten 10 gram
Vetten 15 gram