Heerlijk recept voor het voorjaar en ideaal voor de eerste BBQ dit jaar: vis met een frisse salsa!
Ingrediënten voor 2 personen:
Zalmfilet en salsa:
2 zalmfilets
1 eetlepel olijfolie
1/2 rijpe mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
1/2 rijpe avocado, geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden
1/4 rode ui, fijngehakt
1/2 jalapeño, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 eetlepel gehakte koriander
1/2 eetlepel vers limoensap
Snufje zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
2. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
3. Grill de zalmfilets ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn.
4. Maak de mango-avocado salsa door de mango, avocado, rode ui, jalapeño, koriander en limoensap te mengen in een kom.
5. Leg de gegrilde zalm op een bord en voeg de mango-avocado salsa toe.
Voedingswaarden
Een portie voor 1 persoon bevat:
450 kcal
13 gram koolhydraten
25 gram eiwit
32 gram vetten
Tip: zoek je nog een bijgerecht bij dit recept? Aardappelpuree of geroosterde aardappelen passen goed bij dit gerecht, net als citroenrijst of quinoa.