Een heerlijk, simpel en vegetarisch roerbakgerecht. Makkelijk te maken op de camping, je hebt namelijk maar 1 pan nodig!
Ingrediënten voor 2 personen
400 gram krieltjes/aardappelschijfjes
1 courgette
150 gram cherrytomaatjes
1 bol mozzarella
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
Verse basilicum
En zo maak je het:
Bak de krieltjes met wat olijfolie in een (wok)pan tot ze beetgaar zijn. Voeg de Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe. Snijd de courgette en de tomaatjes. Voeg de courgette toe aan de aardappeltjes en bak nog even mee. Voeg daarna ook de tomaatjes toe. Verdeel de mozzarella over de pan. Doe een deksel op de pan zodat de mozzarella kan smelten. Voeg de pijnboompitten en de basilicum toe en klaar is je verantwoorde (camping)maaltijd!
Variatietips:
Eventueel kun je wat gerookte kipfilet toevoegen, doe dit samen met de courgette in de pan. Daarnaast kun je de kruiden naar wens aanpassen. Op vakantie heb je wellicht niet alle kruiden bij de hand. Of koop krieltjes die al voorgekruid zijn!
Voedingswaarde per persoon:
467 calorieën
23 gram vetten
20 gram eiwitten
42 gram koolhydraten