Ingrediënten voor 1 persoon:
• 1 courgette (ongeveer 200 gram)
• 80 gram gerookte zalm
• 1 gekookt ei (optioneel)
• 1 handvol rucola
• 10 cherrytomaten, gehalveerd
• 2 eetlepels citroensap
• 1 eetlepel olijfolie
• Zout en peper naar smaak
• Optioneel: verse kruiden zoals dille of peterselie
Bereidingswijze:
1. Maak courgette-noedels met behulp van een spiraalsnijder of julienne snijder. Als je deze niet hebt, kun je de courgette ook in dunne plakjes snijden.
2. Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakjes of -noedels gedurende 3-5 minuten tot ze net zacht zijn, maar nog steeds knapperig.
3. Laat de courgette afkoelen. Leg de afgekoelde courgette, rucola en cherrytomaten in een kom.
4. Scheur de gerookte zalm in stukjes en voeg deze toe aan de kom.
5. Maak een dressing door citroensap, olijfolie, zout en peper te mengen. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
6. Garneer de salade met verse kruiden naar keuze, zoals dille of peterselie.
Voedingswaarden
Een portie bevat per persoon:
380 kcal
11 gram koolhydraten
28 gram eiwit
24 gram vet