Voor deze gezonde variant van de worteltaart hoef je niet perse jarig te zijn vinden wij 😉 Je maakt de taart met onder andere havermout, kaneel en citroen. Net zo lekker, alleen dan met veel minder suiker. De taart is voor 12 personen.
Ingrediënten
• 500 gram magere kwark
• 150 gram geraspte wortel
• 225 gram havermout
• 100 ml kokosolie
• 30 gram walnoten
• 7 el honing
• 2 tl kaneel
• Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Smelt de kokosolie en hak de walnoten fijn.
• Maal de havermout samen met 6 eetlepels honing, 130 gram geraspte wortel, de gesmolten kokosolie en 1 theelepel kaneel fijn in een keukenmachine.
• Voeg de helft van de fijngehakte walnoten door het mengsel.
• Bekleed een taartvorm met bakpapier en duw het beslag met een (natte) lepel tegen de bodem en de rand. Zorg voor een rand van zo’n 2 centimeter.
• Bak de taartbodem 25 minuten in de voorverwarmde oven.
• Laat de bodem vervolgens goed afkoelen in de koelkast.
• Pers de citroen.
• Meng de kwark met het citroensap, 1 eetlepel honing en 1 theelepel kaneel. Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
• Strooi tot slot de rest van de geraspte wortel en gehakte walnoten over de taart.
Voedingswaarden voor 1 stukje taart
220 calorieën
21 gram koolhydraten
7 gram eiwit
12 gram vet