Mmm heerlijk een plak bananenbrood als ontbijt of tussendoortje!
Ingrediënten voor 1 brood:
150 gram volkoren (spelt)meel
200 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel kruidenmix koek en speculaas of kaneel
4 bananen
100 gram dadels
3 eieren
100 gram noten
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Zeef het speltmeel samen met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden. Pel 3 bananen en verwijder de pit uit de dadels. Maal de dadels en bananen in de keukenmachine. Voeg daarna de eieren toe. Hak de noten en schep ze daarna samen met het bananenmengsel door het meelmengsel. Schenk dit in de cakevorm. Pel en halveer de 4de banaan in de lengte. Leg de banaan met de snijkant naar boven over het beslag en druk de banaan een beetje in het beslag. Bak ongeveer 35 minuten in de oven. Laat daarna 2 uur afkoelen.
Variatietips: Lekker met een laagje pindakaas of varieer eens met verschillende soorten noten in het brood.
Voedingswaarden (per plak):
280 kcal
9 gram eiwit
23 gram koolhydraten
16 gram vet