Traditioneel gezien hoort hollandaisesaus bij asperges. Wil je het wat gezonder aanpakken? Ga dan voor deze witte asperges met ham en ei: super simpel en heel lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 kilo witte asperges
- 200 g beenham
- 4 eieren
- Klontje roomboter
- Handje verse peterselie of bieslook
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer een centimeter van de onderkant. Kook ongeveer 15 minuten.
Kook ondertussen de eieren medium tot hard. Snijd de beenham en peterselie of bieslook in stukjes.
Als de asperges 15 minuten gekookt hebben laat je ze nog 5-10 minuten nagaren in het hete water. Giet af en leg op een bord. Smeer de asperges in met een klontje roomboter en strooi de ham, verse kruiden en stukjes ei erover. Smullen!
Tip: Wil je wat extra eten? Serveer gekookte of gebakken aardappelen met schil erbij!
Voedingswaarde per persoon (zonder aardappel): 338 kcal, 16 g koolhydraten, 13 g vet, 35 g eiwit