Deze ijsjes zonder toegevoegde suikers zijn heerlijk voor jong en oud, bevatten weinig calorieën en zijn daarom ideaal als tussendoortje. En wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijsjes te maken? Eigenlijk is het gewoon een smoothie die je in ijsvormpjes bevriest. De hoeveelheden hangen af van de vormpjes die je gebruikt. Vul het vormpje met water en giet dit vervolgens in een maatbeker. Zo weet je hoeveel je nodig hebt.
Ingrediënten (6 ijsjes)
200 ml magere yoghurt (bevriest gemakkelijk)
200 gram aardbeien
1 rijpe banaan
Bereidingswijze
Giet de yoghurt in een blender.
Snijd de kroontjes van de aardbeien, stop ze in de blender en houdt 4 aardbeitjes apart.
Pel de banaan, stop in de blender en mix het geheel nu goed door elkaar.
Snijd de overgebleven aardbeien in kleine stukjes en roer door de smoothie.
Giet het in de ijslolly vormpjes en prik de stokjes erin.
Zet in de vriezer voor minimaal vijf uur.
Tip: Voeg wat chiazaad toe om de ijsjes een super boost te geven of gebruik eens ander fruit zoals watermeloen, frambozen of avocado (!).
Voedingswaarde per ijsje
40 kcal
7,5 gram koolhydraten
2 gram eiwit
0,1 gram vet