Met deze zelfgemaakte ice tea kom je de warme dagen wel door! En je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten nodig; water en thee. Omdat je zo weinig ingrediënten gebruikt, is de kwaliteit van de thee heel belangrijk.
Wat de lekkerste thee is om ice tea van te maken, is een kwestie van smaak. Groene thee is altijd goed. Ook lekker: een mix van groene thee en gedroogde zomerse vruchten zoals appel, kers, cranberry en kiwi. En ligt er nog een zakje rooibosthee in je keukenkastje? Dan kun je die ook prima gebruiken.
Extra smaak
Lekker is wat extra smaak aan je ice tea. Voeg een paar plakjes gember toe voor extra pit. Of wat dacht je van sinaasappel, citroen of limoen? Ook lekker is komkommer. En als je indruk wilt maken, maak je gebruik van kruiden. Laat de ingredienten even trekken en gebruik niet teveel.
Onze favoriete combi’s:
thee + aardbeien + citroen + basilicum
thee + perzik + limoen + rozemarijn
thee + framboos + citroen + munt
thee + kiwi + limoen + tijm
TIP: Als je ice tea maakt van groene thee, moet het water tussen de 65 en 80 graden zijn. Zwarte thee kun je met water van 85 graden zetten. De temperatuur is belangrijk, want anders wordt je ice tea te bitter van smaak.
Ingrediënten:
4 theezakjes naar keuze (bijvoorbeeld groene thee, kamillethee of zwarte thee)
4 kopjes water (ongeveer 1 liter)
IJsblokjes
Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook en voeg de theezakjes toe (bij groene thee laat je het water eerst wat afkoelen).
Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken, verwijder de theezakjes en zet het in de koelkast.
Voeg fruit en/of kruiden toe voor extra smaak.
Vul een glazen kan met ijsblokjes en giet de thee eroverheen.
Garneer met verse muntblaadjes en schijfjes citroen of andere vruchten naar keuze.