Een romige pasta waar niet alleen jij, maar ook je lichaam blij van wordt? Probeer deze truffelpasta met pulled chicken en champignons! Door de romige structuur en de rijkelijke smaken voelt dit bordje als echt comfort food en toch is het verantwoord. Heerlijk om mee te nemen naar je werk of om warm te genieten als avondmaaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen
• 1 bouillonblokje
• 200 gram kipfilet
• 140 gram volkoren penne
• 1 ei
• 100 gram zuivelspread light
• 1 flinke theelepel truffeltapenade
• 8 zongedroogde tomaten
• 12 cherrytomaten
• 1 handje rucola
Bereidingswijze
• Breng een ruime pan water aan de kook met een bouillonblokje. Voeg de kipfilet toe en laat deze 3 minuten koken. Voeg na drie minuten de penne toe en laat het geheel nogmaals 6 minuten koken. Voeg na 6 minuten het ei toe en kook het geheel nog 6 minuten. In totaal kookt de kip 15 minuten, de penne 12 minuten en het ei 6 minuten.
• Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in 5 minuten gaar.
• Meng de zuivelspread met de truffeltapenade, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en halveer de cherrytomaten.
• Giet de pasta af, laat het ei schrikken en trek de kipfilet uit elkaar tot pulled chicken met twee vorken.
• Meng de penne met de truffeltapenade, de champignons, tomaatjes en pulled chicken. Maak af met de rucola en een half gekookt eitje per persoon.
• Beetje zout en peper. Klaar!
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 485 kcal
• 40 gram koolhydraten
• 44 gram eiwit
• 14 gram vet
Dit recept is gemaakt door: @thamargoesbananas