Frisse voorjaarsrisotto met venkel, doperwten, burrata, munt en citroen
Een lekker en gezond vegetarisch gerecht boordevol vezels en groenten!
Ingrediënten voor 2 persoon
150 gram risottorijst
1 grote venkel
400 gram doperwten (diepvries)
500 ml groentebouillon
100 gram burrata
1 citroen
1 ui
1 teen knoflook
3 takjes munt
Scheut olijfolie, peper en zout
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in middelgrote stukjes van ongeveer 2-3 cm. Houd een beetje loof van de venkel apart voor de garnering. Snijd de munt grof en rasp de schil van een halve citroen.
2. Doe een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Doe de venkel erbij en bak 3 minuten mee.
3.Voeg vervolgens de risotto toe. Schep de risotto goed om en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Als de risotto te droog is voeg dan nog wat extra water toe. De risotto is gaar wanneer je geen harde korrel meer proeft.
4. Kook in een waterkoker 200 ml water. Haal de doperwten uit de diepvries en doe deze in een grote kom. Giet het kokende water over de doperwten en laat 4 minuten staan. Voeg ze daarna toe aan de risotto.
5. Haal de risotto van het vuur en roer het sap van de citroen erdoor.
7. Schep de risotto op de borden en strooi hier de munt en citroenschil overheen. Maak af met de burrata, wat peper en zout en garneer met het venkelloof.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
525 kcal
63 gram koolhydraten
26 gram eiwit
15 gram vet
Dit recept is gemaakt door: @by_coachelle