Rösti zonder aardappel
Ingrediënten voor 4 personen
1 citroen
250 gr tomaatjes
2 bosuitjes
1 eetlepel verse kruiden zoals koriander of basilicum
2 eetlepels olijfolie
250 ml Griekse yoghurt 0% vet
4 eieren
75 gr volkoren tarwemeel
3 courgettes
Bereidingswijze
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een kom klein gesneden tomaatjes met ringen bosui, verse kruiden en wat citroensap.
Meng in een andere kom yoghurt met citroensap en citroenschil tot een frisse saus.
Klop in een ruime kom met een garde de eieren los met de bloem en wat zout en peper. Rasp de courgettes en schep de courgette door het eiermengsel. Verhit 2 lepels olie in een koekenpan en schep het röstimengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten bruin. Draai de rösti om met hulp van een deksel of bord en bak de andere kant ook gaar en bruin. Serveer de rösti in 4 punten met wat tomatensalade en een grote schep yoghurtsaus.
Voedingswaarde per persoon:
260 kcal
15 gr eiwit
28 gr koolhydraten
10 gr vet
Vruchten- en notenbrood
Ingrediënten voor 1 brood
250 gr magere kwark
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
90 gr gedroogde vruchten, zoals abrikozen en rozijnen
50 gr ongezouten gemengde noten
Handje amandelschaafsel
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren samen met de kwark los in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en wat zout toe. Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Snij de vruchten in stukjes en hak de noten grof. Voeg deze bij het beslag. Roer nogmaals om. Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Garneer het kwarkbrood met een handje amandelschaafsel. Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven. Snijd het brood in 12 stukken.
Voedingswaarde per plak:
150 kcal
8 gr eiwit
19 gr koolhydraten
5 gr vet