Deze maand hebben we gekozen voor een lekker gerecht met vlees
Ingrediënten voor 4 personen:
1 runderbouillontablet
4 varkensfiletlapjes
2 zakken krieltjes à 500 g
1 eetlepel kruidenmix varkensvlees zakje 20 g
2 eetlepels vloeibare bak- en braad
175 g champignons
250 g cherrytomaten
3 takjes tijm
Bereidingswijze:
Maak 400 ml runderbouillon van 1 tablet. Snijd het vlees in blokjes en kruid het met peper en de vleeskruiden. Verhit de margarine in een braadpan en bak het vlees in 4 minuten bruin. Schep het vlees op een bord. Bak in dezelfde pan de champignons samen met de krielaardappeltjes 5 minuten. Voeg de tijm en de bouillon toe en kook alles met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten het vlees en de tomaten toe.
Dit gerecht bevat 465 kcal per persoon
• 49 gram koolhydraten
• 36 gram eiwitten
• 14 gram vet