Op facebook stelden wij de vraag: Vis of vlees? Met overtuiging werd voor een gerecht met vis gekozen voor de maand september.
Wij presenteren een makkelijke, snelle en smakelijke visstoof van kabeljauw!
Wat heb je nodig voor vier personen:
500 gram kabeljauwfilet
3 tenen knoflook
2 el olijfolie
400 gram Provençaalse wokgroenten
100 ml droge witte wijn
350 gram tomato frito
1 tl Provençaalse kruiden
1 stokbrood
Hoe maak je dit klaar?
Als je kiest voor kabeljauw uit de diepvries is het belangrijk deze goed te laten ontdooien. Snijd de knoflook fijn en verhit ondertussen in een hapjespan de olijfolie. Zodra deze warm is fruit je de knoflook aan. Voeg de wokgroenten toe en draai het vuur hoog.
Voeg vervolgens de wijn, tomato frito en de Provençaalse kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
Snijd ondertussen de vis in stukjes en leg deze in de saus. Doe de deksel op de pan en laat het geheel in 6 minuten gaar stoven. Breng op smaak met wat peper en zout of voeg voor de frisse smaak wat citroensap toe.
Serveer de stoof met stokbrood en eet smakelijk!