Deze maand een kleurrijke
salade van tomaten, gele paprika en rode ui met een lekkere dressing en
Pecorino Romanokaas.
De salade is perfect om als bijgerecht te serveren tijdens het diner.
Wat
hebben we nodig voor 4 personen?
1 schaal
tasty tom trostomaten
1 rode ui
1 gele
paprika
400 gram broccoliroosjes
3 el
olijfolie
1 el
balsamicoazijn
2 tl
vloeibare honing
50 g
Pecorino Romano
Kook de
broccoli in 4 minuten beetgaar in water met een beetje zout. Spoel deze onder koud
stromend water af en laat het uitlekken in een vergiet.
Snijd de
tomaten in kwarten, de ui in dunne ringen en de paprika in repen. Meng alle
groenten in een schaal.
Klop van
de olie, azijn en honing een dressing en maak deze op smaak met peper en zout.
Giet deze dressing vervolgens over de groenten in de schaal, schaaf de kaas erover met een dunschiller.
Eet
smakelijk!
Tip om te
variëren: voor een mildere smaak kun je de Pecorino Romano vervangen door
stukjes mozzarella
energie 190
kcal
eiwit 8 g
koolhydraten 10
g
vet 12 g