Pasen komt eraan, we hebben een mooi menu voor jullie samengesteld.
Heerlijke bagels
Ingrediënten voor 8 stuks:
300 milliliter warm water
500 gram volkoren meel
1 zakje gist (7 gram)
1 eetlepel honing
1 snufje zout
2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze:
Mix in een kom water met de honing tot de honing is opgelost. Voeg het zakje gist toe en laat het ongeveer 10 minuten rusten. Meng in een andere kom het meel met een snufje zout. Als de gist is ‘geactiveerd’ (het mengsel gaat bruisen) voeg je dit al roerende toe aan het meel mengsel. Als het water met de meel is samengevoegd stort je het deeg op het aanrecht en kneed het 5 minuten tot een soepel deeg. Het deeg moet elastisch worden. Plaats het deeg na het kneden in een kom en dek af met plastic folie. Zet het deeg ongeveer 1 uur op een warme plaats om het te laten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Kneed er ronde balletjes van. Prik met je vinger of met een mes een gat in het midden van je broodje. Breng een grote pan water aan de kook. Kook de bagels een voor een in het kokende water voor 45 seconden tot 1 minuut per kant. Haal de bagels met een schuimspaan uit het water en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bagels met sesamzaad en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Lekker met gerookte zalm!
Voedingswaarde per stuk:
Kcal: 232
Eiwit: 7,5 g
Vet: 2,9 g
Koolhydraten: 40,4 g
Vezels: 7 g
KLIK HIER VOOR DE PDF