Deze maand maken we uiteraard iets lekkers met een van de wintergroenten, de aardpeer.
Knapperige salade van aardpeer
Wat hebben we nodig voor 4 personen?
60 gram walnoten
½ sjalot
400 gram aardperen
Olijfolie
1 citroen
1 theelepel Zaanse mosterd
2 kroppen babyromainesla
100 gram Pecorino Romano (kaas)
Hoe moeten we het bereiden?
Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Schil vervolgens de aardperen met een dunschiller en snijd deze in plakjes van 2 mm. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aardpeer gaar en krokant. Laat de plakken vervolgens uitlekker op een stuk keukenpapier.
Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het rasp, 3 el citroensap, de sjalot, olie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout, let op we krijgen al voldoende zout op een dag binnen dus gebruik niet te veel.
Scheur de sla in grove stukken en doe dit in een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de aardperen erover. Bestrooi de salade met de walnoten. Schaaf er met de kaasschaaf dunne plakjes Pecorino Romano over. Eet smakelijk!
Wat zijn de voedingswaarden per persoon?
465 kcal
15 gram eiwit
17 gram koolhydraten
38 gram vet